Emmas hemsida
StartsidanOm Emma CCBildgalleriOm hundarFordonGrafikPusselGästbokKontakt
knappram

Berna

Oktober 2003
12:e oktober 2003

Berna heter egentligen Trick-tricks Bernadette och är en Irländsk röd och vit setter född 1995-04-13.
Hon är en mycket speciell hund. Duktig på tävlingslydnad, eller helt enkelt suverän! Hade jag själv inte tappat intresset för detta, så hade vi nog lyckats bra i lydnadstävlingar.
Några belöningar eller motivation för att få henne till att glatt träna lydnadsmoment behövs inte, snarare tvärtom. Hon kan hålla på hur länge som helst.
Hon är också ovanligt bra på att iaktta hur andra (även människor) gör saker, för att sedan göra dem själv utan särskilt mycket träning. Jag syftar på öppnande av dörrar, omvridande av nycklar o.s.v.
Naturligtvis har hon sämre sidor också, men de är inte så viktiga för oss :-) Jag och Berna trivs oerhört bra tillsammans.

Juli 2002
Juli 2002

När hon var yngre, så tränade vi fältjakt, den jaktform som hon är gjord för. Hon var duktig, men eftersom vi inte hade tillfälle att träna tillräckligt ofta, så blev hon aldrig färdig.
Jag slutade träna för några år sedan, och har sedan dess istället försökt tillfredställa hennes jaktbehov med andra aktiviteter, såsom blodspår och eget påkomna jaktersättningar som passar Berna.

September 2002
September 2002

När Berna var ung, så visade det sig att hon hade problem med sköldkörteln. Vissa värden var mycket förhöjda, medan andra värden visade ologiska resultat vid provtagning.
Efter några år, blev Berna lugnare och sköldkörteln verkade fungera bättre, men så var det inte, utan hon blev lugnare och lugnare, och det visade sig att sköldkörteln från att ha varit överaktiv, nu blivit utslagen. Detta berodde troligtvis på något autoimmunt.
Ytterligare några år senare, så drabbades Berna av ny autoimmun sjukdom, denna gång mot trombocyterna (blodplättarna).
Hon började spontanblöda "överallt" och gick åka till djursjukhus akut.
Även denna sjukdom klarade hon.
Berna är fortfarande pigg och full av energi och livsglädje, som hon alltid varit. Kanske att hon har blivit något lugnare de senaste åren.


Annonser:
CC HotRag

Sidan skapad 10/9 2003 - Uppdaterad 28/04 2007 Copyright © 2003-2011
Kontakta Emma via e-mail - Sitens adress: http://www.ragtime.se Creeper